dinsdag 12 juni 2012

rusdag

Vandaag is het rustdag ; fiets nakijken en de stad bezocht.
Nederlander ontmoet die - tegen het advies van zijn hartspecialist in - toch aan de tocht begonnen is om te bewijzen dat het nog best kon na een hartinfarct.   In de jeugdherberg nog een andere Nederlander ontmoet die de tocht voor de 3e keer deed en er telkens een boek over schreeft.  Hij heeft een foto van mij genomen en verzekerde mij dat die zeker in zijn boek zou komen.  De man reist met een minimum aan bagage, zo heeft hij zelfs geen handdoek bij.   Bij een kop koffie in de stad vertelde hij dat hij zich bij zijn laatste logement heeft afgedroogd met een rol toiletpapier (de rol voorzichtig helemaal rond hem gedraaid) en daarna alles terug opgerold. En hij vertelde het voor waar... rare jongens die Nederlanders.
De weersverwachting voor de volgende dagen blijft slecht : regen, maar het wordt wel warmer.

Alles eens netjes gewassen in Laverie tegenover de jeugdherberg

Vendome - Tours 19 juni


Om 9u. vertrokken zonder regen langs de eerste wijngaarden en kastelen. Terug heuvel op en heuvel af. Op 10 km van Tours barst het zoveelste onweer los. Ik  probeer te schuilen bij een boer maar ik bereik zijn graanschuur juist te laat.  De boer komt even goeiendag zeggen en vertelt dat hij zo'n lange slechtweerperiode nog niet heeft meegemaakt. Na een uurtje weer op de fiets gesprongen.

Binnenkomst Tours over de hangbrug

De stijle afdaling naar Tours is spekglad en ik ga dan maar te voet naar beneden want de remblokjes slijten tegen recordtempo af bij dit weer !
Over de mooie fietshangbrug Tours binnengereden.
In TOURS blijf ik 2 dagen (om de was te doen en de fiets na te kijken).
's avonds waag ik mij in een eethuis aan de locale specialiteit : andoullette. Het ziet eruit als een gewone witte worst.  Wanneer de dienster het bord opdient ziet het er allemaal smakelijk uit totdat je de 'worstjes' aansnijdt :   buitengewoon onwelriekend, waarvan de geur een waarschuwing voor de verschrikkelijke smaak is.  Ik proef er toch maar van, maar kan het niet binnenhouden.  Blijkt dat de worstjes gemaakt worden van de ingewanden van varkens.  Voor sommigen zou het een delicatesse zijn... 
Voor de ingewijden: Joop hangt nog steeds in het wiel!