zaterdag 9 juni 2012

Epône - Chartres 9 juni

 Vrijdag 8 juni : Meru - Epone

Regen en tegenwind ben ik ondertussen al gewoon en zo start de dag ook vandaag.
Bij afdalingen tot 7% moet je nog bijtrappen !  Enkele malen verkeerd gereden : is op zich niet zo erg maar die heuveltjes...  Al wandelend over de markt met de fiets in de hand in Epone, spreekt een dame mij aan : " je zoekt zeker een slaapplaats ?".  Ze legt me alvast de richting van haar B&B uit en zegt alvast voor te gaan en daar op haar te wachten.  Gelukkig dat ik haar aanbod aanvaard heb want ze baat de enige B&B uit de streek uit.  Nog voor ze mij de kamer toewijst merkt ze op dat over de prijs niet kan gediscussieerd worden. Later wordt mij duidelijk waarom : bij de ingang van de B&B is de prijs die er vermeld staat 10 euro goedkoper dan de prijs die vermeld staat op een kaartje op het salontafeltje.

Zaterdag 9 juni : Emone - Chartres

Vandaag om 9 uur 's morgens uit een lokale b&b vertrokken die eigenlijk te duur was voor de povere kamer waarin ik sliep.


Voor de verandering eens geen regen, wel veel wind. Die zorgde ervoor dat het gemiddelde vandaag slechts 12 km/h bedroeg.  Via het groene dal van riviertje de Eure gaat het naar Chartres.
Ik heb de Kathedraal bezocht en ben eens door de stad gelopen.  Aan de voet van de kathedraal duidt een tegel in de grond de nog af te leggen afstand naar Compostela aan : nog 1.625 km.

Chartres

Tegel voor de ingang van de kathedraal in Chartres


Nu zit ik hier 's avonds in een jeugdherberg met een andere Nederlandse pelgrim en een Canadese wereldreiziger.
Spijtig genoeg blijft de drank onderweg een probleem. Door de zware inspanningen gaat er toch zo'n 4 à 5 liter water door tijdens de fietstochten. Gelukkig bieden lokale dorpsbewoners soms spontaan flesjes water aan.