Om 9u. vertrokken zonder regen langs de eerste wijngaarden en kastelen. Terug heuvel op en heuvel af. Op 10 km van Tours barst het zoveelste onweer los. Ik probeer te schuilen bij een boer maar ik bereik zijn graanschuur juist te laat. De boer komt even goeiendag zeggen en vertelt dat hij zo'n lange slechtweerperiode nog niet heeft meegemaakt. Na een uurtje weer op de fiets gesprongen.
De stijle afdaling naar Tours is spekglad en ik ga dan maar
te voet naar beneden want de remblokjes slijten tegen recordtempo af bij dit weer !
Over de mooie fietshangbrug Tours binnengereden.
In TOURS blijf ik 2 dagen (om de was te doen en de fiets na
te kijken).
's avonds waag ik mij in een eethuis aan de locale specialiteit : andoullette. Het ziet eruit als een gewone witte worst. Wanneer de dienster het bord opdient ziet het er allemaal smakelijk uit totdat je de 'worstjes' aansnijdt : buitengewoon onwelriekend, waarvan de geur een waarschuwing voor de verschrikkelijke smaak is. Ik proef er toch maar van, maar kan het niet binnenhouden. Blijkt dat de worstjes gemaakt worden van de ingewanden van varkens. Voor sommigen zou het een delicatesse zijn...
's avonds waag ik mij in een eethuis aan de locale specialiteit : andoullette. Het ziet eruit als een gewone witte worst. Wanneer de dienster het bord opdient ziet het er allemaal smakelijk uit totdat je de 'worstjes' aansnijdt : buitengewoon onwelriekend, waarvan de geur een waarschuwing voor de verschrikkelijke smaak is. Ik proef er toch maar van, maar kan het niet binnenhouden. Blijkt dat de worstjes gemaakt worden van de ingewanden van varkens. Voor sommigen zou het een delicatesse zijn...
Voor de ingewijden: Joop hangt nog steeds in het wiel!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten